CaminArt, primera caminada artística a Ripoll

CaminArt, primera caminada artística a Ripoll

El proper dissabte, 21 de setembre de 2013, a les 7 de la tarda, el col·lectiu Artpirineus ens convida a una nova proposta sorgida arrel del projecte artístic «Ripoll, bressol de l’art i la creació» que es fa durant aquest 2013 amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta Ripoll: CaminArt.

CaminArt és un projecte artístic que utlitza l’espai públic de Ripoll com a escenari artístic gràcies a l’ús de les noves tecnologies (GPS, internet, dispositius mòbils…). De fet, per a poder desenvolupar aquesta intervenció artística virtual es necessita de la participació ciutadana i per això des del col·lectiu es convoca als veïns a les 7 de la tarda a la plaça de la Lira. Tots aquells que hi vulguin participar cal que portin una peça de color blau, verd o vermell i una llanterna per la marxa nocturna. També es pot participar en aquest projecte fent fotografies de la marxa per pujar-les a temps real al Facebook d’Artpirineus, assistint al taller de maquillatge facial abans de la caminada o bé, col·laborant en qualsevol aspecte de l’organització de CaminART.

Tot i que el tret de sortida d’aquesta activitat serà la plaça de la Lira, posteriorment es recorreran diversos punts de la vila perquè l’objectiu és caminar per Ripoll, canviar els pinzells i els llapissos per dispositius de telefonia mòbil amb GPS, ordinadors i aplicacions d’internet. Des de l’organització expliquen que amb CaminArt es vol “donar a conèixer la població a altres indrets del món, ja que el caràcter virtual fa que es trenquin les barreres geogràfiques molt fàcilment. Així mateix, també interessa donar a conèixer diferents formes d’art que no són les habituals, com la pintura, l’escultura, la fotografia, etc”.

Aquesta iniciativa està inspirada en una acció molt similar del Londres dels anys seixanta, quan un grup d’artistes britànics van donar a conèixer les seves accions artístiques amb caminades per diversos punts de la ciutat. Ara bé, CaminArt té una doble vessant: artística i solidaria, ja que a la plaça de la Lira hi haurà un punt de recollida pel Banc d’aliments de Ripoll. Actualment, els aliments més necessaris són: sucre, llet, cacau en pols i farina.

El col·lectiu Artpirineus està integrat per Evelí Adam, Eudald Alabau, Maite Amàrita, Armand Escandell, Miquel Esteve, Marisa Fita, Daniella Peñalva i Enric Rocha, tots ells artistes vinculats al Ripollès.