El comerç de Ripoll esdevé un museu itinerant

El comerç de Ripoll esdevé un museu itinerant

La Unió de Botiguers de Ripoll (UBR) se suma als actes programats amb motiu de «Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013» amb una mostra permanent als seus aparadors, durant els mesos d’agost i setembre, de peces inèdites del fons de l’antic casal de can Budellers, actual seu del Museu Etnogràfic de Ripoll.

Així doncs, cada botiga adherida a l’associació exhibirà al seu aparador una peça de petit format de la col·lecció relacionada amb: els pastors i la pagesia; els oficis (artesans de la llana i del cànem, clavetaires, ferrers, perolers, etc.); la farga catalana, el ferro forjat i les armes de foc portàtils, entre d’altres.

Cada peça del Museu –unes 100 en total- va acompanyada d’un display explicatiu amb les ressenyes més importants de l’objecte. També s’ha editat un díptic que inclou la relació de tots els establiments que integren el Museu Itinerant. A més, cada un dels díptics que s’han repartit entre els comerços associats inclou una participació pel sorteig del 15 d’octubre del 2013 per optar als següents premis: una visita guiada per a 4 persones al Museu Etnogràfic de Ripoll i 4 paquets «Ripoll, bressol de Catalunya».

El president de la UBR, Josep Maria Moreno ha explicat que l’objectiu de la campanya és “donar l’oportunitat al visitant de Ripoll de conèixer la història del municipi a través dels nostres comerços, així com incentivar el client local  perquè descobreixi la història de Ripoll d’una manera diferent”. Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’ajuntament de Ripoll, Ramon Santanach, assegura que amb aquesta iniciativa el consistori pretén “que el Museu sortís al carrer i s’apropés a la vida quotidiana de les persones”. I si la campanya té èxit, Santanach no descarta alllargar-la durant el mes d’octubre.

La campanya de dinamització comercial de Ripoll «El Museu Itinerant» es va presentar el mes de maig a Girona, en el marc d’unes jornades de la Confederació de Comerç a Catalunya sobre dinamització comercial.

Consulta la galeria fotogràfica

Descarrega’t el tríptic