«Guifré, ferit de mort», la nova escultura del Museu Etnogràfic

«Guifré, ferit de mort», la nova escultura del Museu Etnogràfic

A partir d’aquest mes d’agost, el Museu Etnogràfic de Ripoll compta amb una nova peça dedicada a la figura del Comte Guifré el Pilós, fundador de la nació catalana: l’escultura «Guifré, ferit de mort», d’Emma Perianes i Joaquim Llamas. De fet, està previst que el Museu Etnogràfic mostri aquesta singular obra fins a finals d’any.

«Guifré, ferit de mort» és una peça feta amb ferro forjat en calent i detalls amb xapa de llautó picat i brunyit i xapa de coure. Així mateix representa un tron que simbolitza el marc de la unió de dos rius i el que fou el centre cultural d’un país, representat pel monestir i el naixement de la nostra nació amb les quatre barres de sang del Comte Guifré.

Aquesta és la primera obra que Perianes i Llamas exposen a Ripoll, creada expressament per participar al projecte artístic «Ripoll, bressol de l’art i la creació», celebrat amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana de la vila durant aquest 2013. Amb aquest projecte, que acull dues modalitats de participació (A i B), es vol estimular i promoure la creativitat artística en totes les disciplines i, ja hi han participat més d’una  vintena d’artistes.

Consulta les bases del projecte «Ripoll, bressol de l’art i la creació»