Homenatge a l’escriptora i bibliotecària Joana Raspall

Homenatge a l’escriptora i bibliotecària Joana Raspall

Ripoll se suma als actes programats per l’Any Joana Raspall, amb motiu del centenari del naixement de l’escriptora –és una de les primeres autores que escriu poesies per a infants en català- i bibliotecària. En aquest sentit, el proper diumenge, 24 de novembre, a partir de les 11.30h del matí, s’han organitzat diverses activitats a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll adreçades als infants com ara: l’hora del conte, a càrrec de Carme Brugarola; una cantada d’obres poètiques de l’autora, a càrrec de la coral infantil Els Follets; i la inauguració de l’exposició «Escaleta de versos. Joana Raspall, graó a graó», que es podrà veure del 21 de novembre al 20 de desembre a la Biblioteca Lambert Mata.

La mostra, comissariada per Glòria Gorchs i Pep Molist, de l’equip d’exposicions del ClijCAT, està adreçada al públic familiar, escoles i biblioteques i és un passeig per a vida i l’obra de Raspall, a través dels seus poemes per infants, integrada per sis roll-ups:

  • Primer Graó: La infantesa (els records, l’avi, les amigues, les lectures, l’any a Perpinyà…)
  • Segon Graó: De professió, bibliotecària (comença a escriure, els estudis, l’amor pels llibres, la seva feina com a bibliotecària i la guerra)
  • Tercer Graó: De vocació, escriptora (el casament, els fills i segueix escrivint moguda per una enorme passió per la llengua catalana. Els diccionaris)
  • Quart Graó: Les primeres obres (el teatre i la poesia per a infants)
  • Cinquè Graó: La poesia
  • Sisè Graó: 100 anys

Joana Raspall i Juanola va néixer l’1 de juliol de 1913 a Barcelona, encara que als tres anys es va traslladar amb la seva família a Sant Feliu de Llobregat, on ha viscut sempre i on encara viu a l’actualitat.

Descarrega’t el cartell