«Homes de Ferro» al Museu Etnogràfic

«Homes de Ferro» al Museu Etnogràfic

El proper divendres 12 de juliol, a les 7 de la tarda, s’inaugura l’exposició «Homes de Ferro. 7 maneres de dialogar amb el metall» al Museu Etnogràfic de Ripoll. La mostra es podrà visitar del 12 de juliol al 25 d’agost de 2013.

Comissariada per Enric Pla Montferrer, aquesta exposició aplega el treball de 7 grans especialistes del nostre país amb ressò i projecció internacional, en l’art de la forja del ferro. De fet, hi observem set maneres de dialogar amb aquest metall dur; set estils molt íntims i personals; set formes de cercar un llenguatge propi per expressar els sentiments i les opinions dels seus creadors.

Els participants en aquesta exposició col·lectiva de Ripoll són: Jordi Díez Fernández (Centelles), Josep Miquel Rodríguez Coma (Sant Feliu Sasserra), Josep Plandiura Vilacís (Sant Pere de Vilamajor), Jordi Illamola Portero (Torelló), Pep Hubach Vila (Pardines), Antonio Díaz García (Tàrrega) i Enric Pla Montferrer (Alpens). Cada un d’ells exposa 3 peces, a banda d’algunes obres de gran format que s’han col·locat als espais exteriors del museu.

Les obres que es poden veure denoten la passió i esforç, dues constants que trobem dins els tallers d’aquests creadors. Uns espais creatius on cada dia s’hi forgen històries i s’hi escolten melodies, que es tradueixen en la bellesa, la sensualitat o la provocació que hi ha en cadascuna d’aquestes peces.

Descarrega’t el dossier