Jacint Sala guanya el primer Premi Literari Abat Oliba

Jacint Sala guanya el primer Premi Literari Abat Oliba

El passat dissabte 16 de novembre, en un acte a la Sala Abat Senjust de l’Ajuntament de Ripoll, es va lliurar el Premi Literari Abat Oliba, en modalitat prosa i poesia, amb la voluntat de reconèixer la capacitat creativa dels autors. Jacint Sala, de Manlleu, va guanyar el primer Premi Literari Abat Oliba amb el seu poemari «Són les sis» mentre que el jurat, format per l’escriptor Ramon Alabau, la professora Michèle Boix, la periodista Cristina Casas, el periodista Enric Cassany i el metge i escriptor Daniel Palomeras, van decidir deixar desert el certamen en la categoria de prosa.

La gala de lliurament dels premis va comptar amb l’actuació de la violoncelista Eva Curto i Josep Mayans, veu i guitarra, que van interpretar poemes musicats pel propi Mayans i la recitació de diferents versos de temàtica comarcal.

Enguany es compleixen seixanta anys de la darrera edició del Jocs Florals a Ripoll, i amb motiu de la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana, la Comissió Organitzadora de «Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013», va decidir a recuperar-los sota un nou format: el Premi Literari Abat Oliba.