L’artista establert a Ripoll, Jordi Urbón, guanya la Biennal 2013 de 100 Kubik

L’artista establert a Ripoll, Jordi Urbón, guanya la Biennal 2013 de 100 Kubik

El protagonista de la desena edició del projecte de la Diputació de Girona, «Exposicions Viatgeres», Jordi Urbón, és el guanyador de la IV Convocatòria Biennal de 100 Kubik, de Colònia (Alemanya). Entre els més de 100 artistes que s’hi han presentat, Urbón ha estat elegit “per la seva àmplia varietat de textures i temes, i, sobretot, per la qualitat de la proposta i l’excel·lent treball dels mitjans tècnics, amb un resultat molt creatiu”.

Gràcies a aquest guardó, Urbón exposarà la seva obra «Carmen, delírium o l’heroi» a Alemanya el setembre de 2014, a l’espai expositiu 100 Kubik – Raum für Spanische Kunst, ubicat al centre de la ciutat de Colònia. Aquest premi coincideix amb la itinerància de l’exposició de Jordi Urbón  (seleccionada per formar part del cicle «Exposicions Viatgeres»), que durant l’any 2014 es podrà veure a diverses sales d’exposicions de les comarques gironines. Entre les sales d’exposicions destaquen el Museu Etnogràfic de Ripoll; la Casa Saladrigas de Blanes; el Sant Sepulcre de Palera; el Centre de Turisme Cultural de Sant Domènec de Peralada, o el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Urbón, juntament amb Jordi Martoranno, va ser elegit per un jurat format per diferents professionals i especialistes del camp de l’art, de les comarques gironines, “per la seva originalitat —especialment pel que fa al procediment de treball—, per la capacitat d’atrevir-se a transcendir el concepte tradicional de pintura i per haver sabut mantenir la naturalesa pròpia d’aquest art i haver aconseguit treballar amb un llenguatge visual autònom”.

L’artista Jordi Urbón (Puigcerdà, 1962) va començar la seva formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. Va treballar també al taller de Begoña Egurbide, Ramon Parramon i Xavier Rovira, i va complementar la seva formació amb cursos de gravat, fotogravat i serigrafia a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Vic i al taller de Fina Tuneu. Actualment té el seu estudi a Ripoll.