Presentació a Ripoll del nou llibre de poesia de Climent Forner

Presentació a Ripoll del nou llibre de poesia de Climent Forner

El proper divendres 31 de maig, a les 7 de la tarda, la sala d’actes Josep Maria Anglada de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, acollirà la presentació del llibre de Climent Forner: «Preneu-m’ho tot, deixeu-me la Paraula. Poesia, 1945-2007». L’acte de presentació anirà a càrrec de Joan Ferrer i Costa, filòleg i prologuista del llibre de Forner; i David Jou i Miraben, científic i poeta.

Climent Forner (Manresa, 1927) és un sacerdot i poeta català. Va estudiar al Seminari de Solsona i fou un dels fundadors de la revista L’Infantil, des d’on ha publicat narracions per a infants. La seva poesia té un gran rigor formal però alhora mostra quotidianitat i elements metafísics i religiosos. La seva obra poètica ha estat aplegada en tres volums: L’Ull de Taüll (1983), Liridunvau, Liridonvon (1989) i Carrer Major, 20 (1995).

Entre d’altres obres, ha publicat també: Amb peus lleugers com els dels cérvols (1993); Un llarg hivern a Castellar de N’Hug (Diari d’un rector) (1996), Goigs marians del Bisbat de Solsona (2001); De cim en cim. Goigs i auques populars (2004).

Forner també ha traduït de l’occità Guillem de Berguedà, és membre del PEN català i, l’any 1999, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi.