«Ripoll, bressol de l’art i la creació» projecta la vila i l’art al territori

«Ripoll, bressol de l’art i la creació» projecta la vila i l’art al territori

Tot i que el projecte «Ripoll, bressol de l’art i la creació» s’emmarca en la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Ripoll, s’allargarà fins al 2014 ja que exportarà, a través de l’art i la creació el nom de Ripoll a la resta del territori.

Amb aquest  projecte, que acull dues modalitats de participació (A i B), es vol estimular i promoure la creativitat artística en totes les disciplines. Durant aquest 2013, més d’una vintena d’artistes s’han acollit a la modalitat A, adreçada a exposicions o accions individuals o col·lectives d’artistes locals en qualsevol modalitat o disciplina. Pel què fa a la modalitat B, que respon al concurs de projectes artístics, s’hi han presentat 10 propostes de les quals el jurat n’escollirà com a mínim una perquè pugui exposar a Ripoll així com a d’altres punts de la geografia catalana.

El jurat del concurs està compost pels crítics d’art Arnau Puig, Eudald Camps i Ricard Planas; el catedràtic d’Arts Plàstiques, Juli Pérez, i la restauradora del Museu Etnogràfic de Ripoll, Maria Àngels Espona.