Ripoll reivindica la figura de Martínez Lozano

Ripoll reivindica la figura de Martínez Lozano

Una exposició a la Sala Abat Senjust de Ripoll reivindica la figura del pintor i aquarel·lista català Josep Martínez Lozano (Barcelona, 1927 – Llançà, 2006). La mostra «Recordant Martínez Lozano. Recorregut per l’impressionisme» es pot visitar del 7 al 30 de juny.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde de Llançà, Pere Vila; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el director del Museu de l’Aquarel·la de Llançà i nét de l’artista, Eduard Martínez; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Ripoll, Ramon Santanach; el diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l’Aj. de Ripoll, Xavier Cima; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llançà, Núria Escarpanter.

Tant l’alcalde de Llançà com el director del Museu de l’Aquarel·la, han agraït a Ripoll que els hagin fet partícips en la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana, convidant-los a exposar l’obra de Martínez Lozano i així, contribuir a difondre el llegat de l’artista.

Jordi Munell, a banda de recordar el vincle amb l’artista per les seves estades a Ripoll durant els anys 50, també ha manifestat un altre vincle amb Llançà, La Bíblia de Rodes, que segons l’alcalde es va fer a Ripoll.

Per la seva banda, Eduard Martínez, ha comentat la selecció de l’obra del seu avi que es pot veure a Ripoll amb la qual s’ha pretès mostrar la inquietud de l’artista fent un recorregut des de l’impressionisme més clàssic cap a un post impressionisme més abstracte.

Així mateix, Martínez també ha fet una crida a totes aquelles persones que van tenir relació amb l’artista o que tenen alguna de les seves peces, per demanar-los la col·laboració per tal de poder incloure tota aquesta informació a la biografia de Martínez Lozano que està fent Thaís Gómez Pol (www.martinezlozano.cat).