Ripoll reviu el seu passat medieval amb el Mercadal del Comte Guifré

Ripoll reviu el seu passat medieval amb el Mercadal del Comte Guifré

Del 10 al 12 d’agost, Ripoll tornarà a acollir per setzè any consecutiu una nova edició del Mercadal del Comte Guifré, una de les festes amb més repercussió de la vila dedicada a la figura del Comte Guifré el Pilós, fundador de la nació catalana. Per l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, des de fa uns anys, el Mercadal “ha marcat un canvi de tendència en el mes d’agost fins al punt d’esdevenir una festa de referència pel turisme estival de muntanya”.

Aquesta 16ena edició, que manté el pressupost de l’any passat, recupera l’exhibició de falconeria, amb una demostració d’aus rapinyaires i tres espectacles amb demostració de vol. Jordi Pérez, director artístic de La Tritona, empresa organitzadora del Mercadal, assenyala que l’objectiu és que “amb les activitats programades els visitants siguin transportats a l’època del Comte Guifré”.  Per això s’han programat justes a cavall, música de carrer, malabaristes i actuacions teatralitzades, a banda d’ampliar els horaris del mercadal amb la programació noctura. A més, també hi haurà un mercat centrat en la figura de Guifré, amb més de 90 parades al voltant del qual s’articula tota la festa i actuacions; el campament, ubicat a la plaça de la Llibertat, amb activitats pels més petits; i la ja tradicional Taverna.

Així mateix, des de La Tritona reivindiquen com a actes destacats: la recepció oficial a la taverna, el concert de Tornals al Monestir, la mort del Comte, la final de tir amb arc, les justes en honor al Comte Guifré i la desfilada.

Pel que fa als més petits, enguany s’ha adaptat la zona del campament per allojar-hi part dels tallers: fang, pintura amb pigments, construcció de flexes i jocs de taula; així com la passejada amb ponis, l’Escola de Cavalleria i camp de tir medieval i l’espai de contes i rondalles (en col·laboració amb el Casal dels Avis de Ripoll).

Des de l’organització animen als visitants i veïns de Ripoll a deixar-se emportar per la festa i formar part del campament del Comte perquè “una festa d’aquestes dimensions, sense la implicació de la gent del poble és molt complicada”, explica Pérez. A més, enguany que el Mercadal coincideix amb la Capitalitat de la Cultura Catalana de Ripoll i l’estrena de la marca turística Terra de Comtes i Abats, s’espera superar el llindar dels 31.000 visitants de l’edició anterior.

Consulta el programa complet

Descarrega’t el dossier de premsa