Ripoll reviu la història de Catalunya a través de les cançons

Ripoll reviu la història de Catalunya a través de les cançons

El proper diumenge, dia 20 d’octubre, a les 5 de la tarda, a tindrà lloc la cantata per a cors infantils, solistes, narradors i orquestra «Història de Catalunya amb cançons», al Monestir de Santa Maria de Ripoll.

L’acte està organitzada per la coral infantil Els Follets de Ripoll i s’emmarca en els actes programats amb motiu de «Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013».

En total hi participaran 250 nenes i nenes d’11 corals vingudes d’arreu de Catalunya: Els Follets, de Ripoll; Art-9, de Granollers; Brins, de Camprodon; Cabriol, de Vic; El Virolet dels Lluïsos de Gràcia, de Barcelona; Els Pinetons, de Ripollet; Els Rossinyols, de Tarragona; Espurna de l’Orfeó Vigatà, de Vic; Guillem Fortuny, de Cambrils, Joncar Petit, de Barcelona; i Sant Medir, de Barcelona.

«Història de Catalunya amb cançons» és obra del músic Antoni Ros-Marbà, amb text de Jaume Picas i l’adaptació d’Òscar Penyarroya. Així mateix, a banda de les corals, hi intervindran Josep Roura i Montserrat Orriols, com a narradors; Eudald Jordà i Cristina Arimany, com a solistes;  i també una orquestra integrada per 10 músics professionals amb: Marta Pugés (piano), Jordi Sacristán (trompeta), Ton Checa (trompeta), Frédéric Descargues (violí), Lídia Millet (violí), Núria Pujolràs (viola), Eva Curto (violoncel), Agustí Pedrico (contrabaix), Marc Casas (percussió) i Quim Puertas (percussió).