Trobada dels Tintinaires de Catalunya a Ripoll

Trobada dels Tintinaires de Catalunya a Ripoll

Ripoll, amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana, ha estat la vila escollida per 1001 – Associació Catalana de Tintinaires per celebrar la novena Trobada Tintinaire de Catalunya aquest proper diumenge, 20 d’octubre del 2013.

El programa, contempla un gran nombre d’activitats gratuïtes, programades des de les 11 del matí fins passades les 7 de la tarda del diumenge. El tret de sortida de la diada el donarà l’escriptor i tintinaire Joan Manuel Soldevilla, qui serà l’encarregat de fer el pregó.

A partir de les 11 del matí, a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà una mostra d’objectes relacionats amb Tintín que inclou parades destinades a la compra, venda i intercanvi de col·leccionistes, comerciants i aficionats; així com un espai reservat a la lectura de còmics.

Més tard, a partir de les 11.30h s’ha programat un taller de còmic a càrrec de l’estudi Xevidom i, cap a les 12.00h, els més petits podran gaudir d’una activitat de conte-contes, a càrrec de Carme Brugarola.

Així mateix, durant el matí, l’Escola Vedruna de Ripoll obrirà les portes per donar a conèixer el Museu Tintinaire que han fet els alumnes i mostrarà el còmic que han fet per l’ocasió.

Per la tarda de diumenge, s’han programat la xerrada «Tintín a Navarra», a càrrec de Pau Vinyes i la projecció del vídeo Les Aventures de Tintín i Hergé.  Ambdues activitats es faran a la Sala Abat Senjust de l’Ajuntament de Ripoll i es complementaran amb un concurs tintinaire.

Paral·lelament a la Trobada Tintinaire de Catalunya, la capital del Ripollès ha organitzat algunes activitats paral·leles. Destaca l’exposició sobre les primeres edicions del còmic de Tintín en català –exemplars cedits per Agustí Dalmau-, que es pot veure al vestíbul de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, de l’11 al 20 d’octubre.

Descarrega’t el programa