Una exposició il·lustra els capitells del monestir de Ripoll

Una exposició il·lustra els capitells del monestir de Ripoll

Demà dissabte, dia 16 de novembre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Els capitells del monestir», de l’Estudi de disseny Xevidom, a la Sala Abat Senjust de l’Ajuntament de Ripoll. La mostra es podrà visitar del 16 de novembre a l’1 de desembre. Els horaris d’obertura de l’exposició són: els dies feiners, de 18.00 a 20.00h i festius, de 12.00 a 14.00h i de 18.00 a 20.00h, dilluns tancat.

La mostra reuneix una sèrie d’il·lustracions originals basades en alguns dels capitells del claustre del monestir de Ripoll. Tal com expliquen des de l’Estudi Xevidom (integrat per Xevi Domínguez i Montse Batalla), aquesta exposició és un exercici d’imaginació  on interpreten l’impacte que deurien causar les figures fantàstiques i monstruoses medievals sobre els seus contemporanis. I afegeixen: “amb moltes llicències personals i tota la creativitat que hem pogut, recreem les imatges més terrorífiques dels capitells tot intentant posant-nos a la pell de l’atemorida gent de l’Edat Mitjana. Així, sirenes, bèsties, monstres i personatges sinistres, prenen vida sota la nostra mirada, com si fóssim monjos o gent del poble i tinguéssim por de caure a l’infern”.

Les il·lustracions originals a tinta xina són de l’il·lustrador Xevi Domínguez i, el color digital de la il·lustradora i guionista Montse Batalla.

Visualitza el cartell de l’exposició